Nyhetsbrev december 2017

December är här och vid havet börjar nu isen lägga sig i vår vik i Söderhamn, där är det nu snö och utefter vägarna riktiga snödrivor. Jag åker dit med make och hundar och njuter av snö och varm brasa.


Här på Göransgården har vi pyntat i trädgården med ljusslingor och vinter arrangemang i krukorna. Närstående lunchen fredag 1/12 var mycket välbesökt och uppskattad med mycket mat och godsaker. Trädgårdsmästaren AnneLi börjar kranstillverkningen i verkstaden tillsammans med de boende redan nu så att de ska bli klart till jul, kanske blir det en fin julbock också. Lucia firar vi förstås med Danmarks skolas fina lucior den 13/12 det blir pyssel och pepparkaksbak också inför julen.


På boenderådet 5/12 diskuterades utflykter och resor och nu har vi bokat en stor fin stuga i Klövsjö i februari dit två grupper kommer att få åka. Vi pratade också om möjligheten att gå kurser utanför Göransgården och det ska vi undersöka. Det finns också önskemål om att få gå på Gym i Boländerna och vi ska höra oss för om möjlighet till det till ett bra pris och villkor. Vi diskuterade också hur viktigt det är att tänka på att inte slänga för mycket mat utan att hellre ta små portioner och äta upp. Vi har nu också fått ordning på alla våra tv kanaler från Boxer som strulat för oss men nu fungerar det i de 4 hus som har boxer. Nu har Vårdlaget tagit över vår sköterskejour på kvällar och helger.


Nu tar vi i tu med december och med julstök och julklappar och härlig julmat att se fram emot!


Ha en underbar december och
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
önskar
Sara Friman med personal

0 0
Feed