Nyhetsbrev Januari 2019

Januari är här och uppe i stugan är det lite mer vinter än det varit här nere i Uppland. Isen har lagt sig inne i viken men lite längre ut är det svart öppet vatten. Vi har 2 svanpar som beslutat sig för att inte flytta utan vara kvar över vintern, så vi får hoppas på att havet håller sig öppet.

Luciatåget från Danmarks skola gjorde ett mycket fint luciaprogram på luciadagen och efter det serverades luciafika. Vi tackar för den fina sången och det fina luciatåget. Här på Göransgården har vi haft en lugn och fin jul. På julafton klockan 14:00 kom prästen från Danmarks kyrka och höll den traditionsenliga julpredikan nere på Rönngården. Jullunchen var fantastiskt fin med alla traditionella maträtter och på eftermiddagen delades julklapparna ut. På annandagen serverades kalkonlunch för första gången på Göransgården och det blev en succé. På nyårsaftonens lunch serverades oxfilé och på kvällen härliga räksmörgåsar. Vi beslutade oss för att inte skjuta raketer eller ljuslyktor för att skona tama och vilda djur.
Under januari månad kommer vår socionom Lena tillbaka från föräldraledighet på halvtid. Jesper, som varit tjänstledig, har valt att säga upp sin tjänst och tänker fortsätta jobba som målare. Husmor kommer att gå i pension 1 april och Kenth går den sista april. Vi kommer att lägga ut tjänsterna på vår hemsida de närmaste veckorna och påbörja rekryteringar. Vita villan är nu snart klar och slutbesiktningen kommer att ske 23:e januari.
På boenderådet den 8:e Januari informerade jag om att på onsdag eftermiddagar kommer bilarna att vara på tvätt och vård. Vi kan då inte skjutsa till olika saker, så undvik att boka in tex frisör eller andra möten. Avboka om det kommer en kallelse för just onsdag efter lunch. Matlagningskursen börjar 5:e Februari och man får anmäla intresse till Lisa. Vi har en hyrsjuksköterska två dagar i veckan från nu och fram till 1 april då Annika kommer tillbaka från sin föräldraledighet. Jag informerade också om den allmänna personalsituationen och om Vita villan. Vi diskuterade resor igen; bland annat Spanien. Vi pratade också om hundlekgården och den får vi titta på i vår. Det fanns ett önskemål om träning en dag till per vecka men det får räcka med två fasta dagar för träning. Sedan får det bli spontan träning vissa helger när det finns tid och möjlighet. I vita villan blir det också ny träningslokal som kan användas.
Vi önskar nu alla en fin Januari 2019
Sara Friman med personal.

Nästa artikel är:

0 0
Feed