Nyhetsbrev September 2017

Hej


Så är hösten här igen, september och riktigt fina dagar, kantarellerna har kommit i liten mängd hos oss i stugan. Ljusnatta i Söderhamn var mycket fin i år med tusentals ljus utefter ständer, bryggor och klippor. Plötsligt är abborrarna borta och nu kan man få lite mer ovanliga saker i näten som lake, flundror, havsöring och gös så nu hoppas vi på det.

På Göransgården börjar nu grönsakerna från gården att ta slut, nu äter vi de sista skördarna av fänkål, grönkål, morötter och rödbetor. Vi kommer att ta ner en del träd i år då vi har fått en sjukdom på flera av våra fruktträd tyvärr, detta gäller även plommonen och körsbären så dessa träd och några andra skadade träd ska tas bort. Inför ombyggnationen av Vita villan kommer vi att ta bort några stora granar för att det ska bli lite utsikt från den altan som ska byggas. Det kommer alltså att bli fyra lägenheter, ett gemensamt tv-rum och en altan. I källarplanet ska det bli gemensamhetsutrymmen och gymmet och ljusrummet ska flyttas dit. Vi var lite optimistiska och trodde att vi skulle kunna börja med grävarbeten redan nu i höst men vi ser att det är mer realistiskt att påbörja arbetet efter nyår.

Sälenresan blir nu den 17/9–24/9, det blir två grupper som åker och sammanlagt åtta boende och fyra personal. Vi tittar också på möjligheten att åka till Rom till våren på en fyradagarsresa. Snickeriet är nu igång och även musikundervisningen är igång efter sommarens semestrar. Matlagningskursen startar den 20/9 med en ny grupp, vi räknar med två matlagningsgrupper denna hösttermin. Ålandsresan blev mycket uppskattad och vi åkte med två fulla bussar det blev en lång dag med god mat och lite sightseeing runt ön.

Ha en härlig september
Sara Friman med personal

0 0
Feed