Nyhetsbrev

 • 07/12/2017 - Sara Friman med personal 0 Kommentarer
  Nyhetsbrev december 2017

  December är här och vid havet börjar nu isen lägga sig i vår vik i Söderhamn, där är det nu snö och utefter vägarna riktiga snödrivor. Jag åker dit med make och hundar och njuter av snö och varm brasa.


  Här på Göransgården har vi pyntat i trädgården med ljusslingor och vinter arrangemang i krukorna. Närstående lunchen fredag 1/12 var mycket välbesökt och uppskattad med mycket mat och godsaker. Trädgårdsmästaren AnneLi börjar kranstillverkningen i verkstaden tillsammans med de boende redan nu så att de ska bli klart till jul, kanske blir det en fin julbock också. Lucia firar vi förstås med Danmarks skolas fina lucior den 13/12 det blir pyssel och pepparkaksbak också inför julen.


  På boenderådet 5/12 diskuterades utflykter och resor och nu har vi bokat en stor fin stuga i Klövsjö i februari dit två grupper kommer att få åka. Vi pratade också om möjligheten att gå kurser utanför Göransgården och det ska vi undersöka. Det finns också önskemål om att få gå på Gym i Boländerna och vi ska höra oss för om möjlighet till det till ett bra pris och villkor. Vi diskuterade också hur viktigt det är att tänka på att inte slänga för mycket mat utan att hellre ta små portioner och äta upp. Vi har nu också fått ordning på alla våra tv kanaler från Boxer som strulat för oss men nu fungerar det i de 4 hus som har boxer. Nu har Vårdlaget tagit över vår sköterskejour på kvällar och helger.


  Nu tar vi i tu med december och med julstök och julklappar och härlig julmat att se fram emot!


  Ha en underbar december och
  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
  önskar
  Sara Friman med personal

  Läs mer
 • 15/11/2017 - Sara Friman med personal 0 Kommentarer
  Nyhetsbrev November 2017

  Hej


  November är här igen, kanske den av många mest illa omtyckta månaden, regn, mörker, kyla och halka. Vintertiden har också börjat vilket kan vara jobbigt att ställa om till. Nu gäller det att mysa inne och tända ljusslingorna i trädgården för att lysa upp tillvaron och förbereda sig inför vintern.

  På Göransgården har vi nu fått våra träd borttagna som planerat och löven ska räfsas undan. Redan nu förbereds för kranstillverkningen och julgrupperna ska beställas. Husmor har börjat stryka julgardiner och jullöpare och inventerar julsaker. Jullunchen för närstående, boende och personal är som traditionen bjuder fredagen före 1:a advent så det är 1 december i år. Matlagningskursen pågår för fullt och det planeras för en danskurs på Göransgården inför middag med dans. Vinterresa är under planering och blir troligen till Vemdalen i år som omväxling till Sälen.

  Vi har en vikarierande sjuksköterska nu som ersätter Annika som gått på föräldraledighet. Hon heter också Annika och kommer att jobba måndagar, tisdagar och fredagar till och med 28/2-2018.Vi får också i December ett nytt företag som har sjuksköterskejour på kvällar, helger och röda dagar de heter Vårdlaget och tar över 1 december.

  Ha en mysig november

  Sara Friman med personal

  Läs mer
 • 09/11/2017 - Sara Friman med personal 0 Kommentarer
  Nyhetsbrev Oktober 2017

  Hej

  Oktober månad är här och snart ska vi ställa om till vintertid igen. Vårt fiske lider mot sitt slut då fiskeförbudet börjar 15:e oktober. Två fina havsöringar har vi hunnit få och förhoppningsvis några till innan det är dags att ta upp båten igen för vintern.
  På Görans gården har trädgårdsarbetet inför vintern börjat och nu ska också redskap och övervintringsbänkar flyttas till ett av garagen och till ett av rummen i källaren i hus 1 då vi nu tömmer Vita villans källare. Ett företag som heter Hustomten ska ta ner att antal stora träd och några sjuka träd och de börjar nu i november med detta. Dammen ska också höst rensas och prepareras och ett antal av våra fiskar ska omplaceras då de börjar vara för många i dammen.
  Sälen resan blev mycket uppskattad och man badade i spaanläggningen, vandrade på högfjället och åt på Gammelgården. Några hyrde också Mountainbikes och fisketur blev det också. Nu börjar planeringen för vinterresan till sälen.
  Resan till Rom är nu bokad och den blir 19/3 2018. Matlagningskursen är igång med en ny grupp, vi räknar med två matlagningsgrupper denna hösttermin. Svamp plockningsutflykt är under planering liksom ”middag med dans” och en friluftsdag och massor av andra trevliga helgaktiviteter.

  Ha en härlig oktober
  Sara Friman med personal

  Läs mer
 • 08/11/2017 - Sara Friman med personal 0 Kommentarer
  Nyhetsbrev September 2017

  Hej


  Så är hösten här igen, september och riktigt fina dagar, kantarellerna har kommit i liten mängd hos oss i stugan. Ljusnatta i Söderhamn var mycket fin i år med tusentals ljus utefter ständer, bryggor och klippor. Plötsligt är abborrarna borta och nu kan man få lite mer ovanliga saker i näten som lake, flundror, havsöring och gös så nu hoppas vi på det.

  På Göransgården börjar nu grönsakerna från gården att ta slut, nu äter vi de sista skördarna av fänkål, grönkål, morötter och rödbetor. Vi kommer att ta ner en del träd i år då vi har fått en sjukdom på flera av våra fruktträd tyvärr, detta gäller även plommonen och körsbären så dessa träd och några andra skadade träd ska tas bort. Inför ombyggnationen av Vita villan kommer vi att ta bort några stora granar för att det ska bli lite utsikt från den altan som ska byggas. Det kommer alltså att bli fyra lägenheter, ett gemensamt tv-rum och en altan. I källarplanet ska det bli gemensamhetsutrymmen och gymmet och ljusrummet ska flyttas dit. Vi var lite optimistiska och trodde att vi skulle kunna börja med grävarbeten redan nu i höst men vi ser att det är mer realistiskt att påbörja arbetet efter nyår.

  Sälenresan blir nu den 17/9–24/9, det blir två grupper som åker och sammanlagt åtta boende och fyra personal. Vi tittar också på möjligheten att åka till Rom till våren på en fyradagarsresa. Snickeriet är nu igång och även musikundervisningen är igång efter sommarens semestrar. Matlagningskursen startar den 20/9 med en ny grupp, vi räknar med två matlagningsgrupper denna hösttermin. Ålandsresan blev mycket uppskattad och vi åkte med två fulla bussar det blev en lång dag med god mat och lite sightseeing runt ön.

  Ha en härlig september
  Sara Friman med personal

  Läs mer