Nyhetsbrev November December 2020

Hej

Nu börjar isen lägga sig i vikarna i Söderhamn och alla fåglar har flyttat söderut.
Det finns nu två svanpar med sammanlagt fyra ungar som stannar kvar och övervintrar trots att alla andra flyttar. Detta är något nytt sedan några år tillbaka och kanske beror det på att vi fått mildare vintrar.

På Göransgården är trädgården nu förberedd för vintern och växthuset har fått sitt innertält med värme. Krukorna är fyllda med ljung och ljusslingorna sätts upp i träden. Nu julpyntas det också för fullt i alla hus.

Under november månad har vi påbörjat upprustning av flera gemensamhets-utrymmen och målat om och köpt en del nya möbler till dessa rum.

Göransloppet gick av stapeln den 29:e oktober med många deltagare och det var korvgrillning och medaljer förstås. Fjällstugan är redan bokad för skidåkning Järvsö i mars.

Projekt fågelholkar ska genomföras i vår och holkar ska börja produceras på snickeriet.
Vår traditionella kransbindning blir av nu i december på ett Corona säkrat sätt.

Jullunchen för närstående är inställd i år på grund av coronaläget, det känns förstås tråkigt men nödvändigt. Luciafirandet som barnen i årskurs 5 gjort i många år går förstås inte heller att genomföra Barnen som sett fram emot detta och att få stora godispåsar från oss är ledsna för det så vi har beslutat att de ska få sina godispåsar ändå detta år.

Vi är glada över att ingen hos oss ännu har fått covid -19 men vi fortsätter med våra mycket coronaförebyggande åtgärder. Nu använder personalen visir och munskydd ska användas av alla vid bilåkning.

Boenderåd 2/12:
Vi informerade om coronaläget och lite andra aktiviteter och det kom förslag på utflykter.
Vi ska ha lugn och fin julmusik i matsalarna. Då julkonserten på Göransgården nu blir inställd kommer musikgänget på Göransgården att göra en CD skiva som alla boende kommer att få som en extra julklapp. En ny sjuksköterska har börjat hos oss Andrea, hon jobbar onsdag, torsdag och fredagar .

Ha en härlig december och var rädda om varandra och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !

önskar Sara Friman med personal.

Login