Nyhetsbrev Oktober 2020

Hej

I Söderhamn har vi plockat massor av lingon, svampen är det ont om då det varit så torrt men vi hoppas på regn i oktober så att åtminstone höstkantarellerna kommer.
I helgen är det sista nätfisket för i år då man nu bestämt att fiskeförbudet med nät ska vara permanent från 15 oktober.

På Göransgården höststädas det nu för fullt och utemöblerna ska plockas in för vintern.
Pelargonierna ska tas inför övervintring och det ska bli ljung i krukorna. I år lämnade vi in 350 kg äpplen till musteriet och 80 kg päron! Och musten blev väldigt god. Vi hade en gemensam äppelplockardag när alla personal och boende hjälpte till att plocka äpplen.
Det blir en fin ny tradition som vi ska fortsätta med. 25 september på äpplets dag hade vi en fantastisk dag när äpplen och pajer provsmakades, vifick veta mycket om våra olika äppelsorter.

Vi har haft pizzakväll på Rönngården, luncher på Lisas restaurang två gånger och en till är planerad. Korvgrillning i Hammarskog och andra ”coronasäkra” utflykter ordnas varje helg. Matlagningskursen pågår nu liksom kursen ”Håll koll” med arbetsterapeut Malin.
Yogan är varje onsdag med fysioterapeut Petra och våra gym är öppna för träning med en person i taget. Vi har också börjat träna 1 dag/vecka på Actik i Boländerna. Fiskeresa med övernattning sker denna vecka. Den 29 oktober blir det Göransloppet igen med korvgrillning och medaljer som förra året. Flitpengen höjs för de som praktiserar på gården, anslag kommer att sättas upp av Viktoria. IMR- grupper kommer att startas igen.

Jullunchen för närstående ställs tyvärr in på grund av Coronasituationen. Besöksrestriktionerna behåller vi då smittan eskalerar i Uppsala just nu. Om ni vill besöka närstående, hör av er till kontaktpersonen för att se hur vi kan ordna besök på ett säkert sätt.

Boenderåd 7/10 2020:
Fjällresa planeras till Mars 2020 ej bestämt vart ännu. Vi tittar på Romme eller Järvsö.
Information om bussbiljetter på UL buss Rökningen – vi tittar på rökkurer Ersättningen för de som köper mat själva kommer att höjas.
Reflexvästar finns att låna vid promenader nu när det börjar bli mörkt ute.
Kön till matsalen inomhus har ordnats med markeringar för avstånd.
Önskemål om fler pizzakvällar finns Det finns second hand kläder i verkstaden som boende kan titta på och få gratis.


Ha en härlig oktober önskar Sara Friman med personal.

Login