Nyhetsbrev September 2020

Hej

Sista lördagen i augusti var det lysnatta och överallt lyste marschaller vid stränderna det var mycket vackert. Då säger vi adjö till sommaren och måna stugägare stänger ner sina stugor för vintern. Lite svamp har vi plockat och blåbär och snart är lingonen mogna. En helg fick vi 35 stora fina abborrar så det blev mycket att rensa för mig.

Här på Göransgården skördas nu de sista av våra grönsaker från odlingarna och den 25/9 har vi äppeldagen då vi ska provsmaka olika sorter och få smaka olika äppelpajer. Vi ska förstås också musta äpplen senare i september.

Matlagningskurserna börjar igen i oktober och det blir teman som man får anmäla sitt intresse förgång på gång. Snickeriet är igång på tisdagar 10-16 i olika grupper.
En på förmiddagen och en efter lunch. Coronaläget är fortfarande mycket bra på Göransgården och vi har inte någon som testat positivt. Vi fortsätter med alla försiktighetsåtgärder förstås men vi har börjat åka en gång i veckan tillgymmet i stan.
De som har praktikplatser kommer att få åka till dessa om devill och deras verksamhet tillåter. Måndagar och fredagar har administrationen stängt för uttag av pengar och busskort, då jobbar Viktoria med ekonomin.Renoveringarna av husen fortsätter under hela hösten.

Boenderåd 31/8:

Man pratade om sommaren och corona.

De som inte fått åka på någon utflykt har ett önskemål om individuell sådan.

Förslag om utflykt till Ulva kvarn.

Önskemål om handlingsresor kom upp men ännu gäller att 70 + inte ska åka på sådana.
Där följer vi hälsomyndighetens rekommendationer.

Önskemål om att våra gym ska öppna igen och detta ska personalen diskutera.

Pizzakväll ska anordnas för de på Rönngården.Vi önskar nu alla en härlig fortsättning på september

Sara Friman med personal.£

Login