Aktiviteter

Våra aktiviteter

På Göransgården erbjuder vi flera aktiviteter under veckan såsom yoga, gemensamma promenader, gymträning, snickeri, musiklektioner, allsång och syjunta. Mindfulnesskurser och matlagningskurser med olika teman hålls även regelbundet. På Göransgården finns även gym, musikrum och ljusrum dit man kan gå på egen hand eller med stöd.

Göransgården håller regelbundet kurser i IMR (illness managment and recovery) som är ett utbildningsprogram för sjukdomshantering och återhämtning för personer med psykisk ohälsa. IMR-kursen hålls i grupp tillsammans med andra.

Varje helg anordnas fritidsaktiviteter som man kan anmäla sig till och varje år brukar vi även åka iväg på lite längre resor med övernattning till exempel till fjällen eller utomlands.  Boende får gärna komma med förslag på aktiviteter som man skulle vilja göra.

Sysselsättning

Att sysselsätta sig är en viktig del av vardagen för att man ska må bra samt få struktur på dagen och veckan. Aktiviteter och sysselsättning är därför en central del i en rehabiliteringsprocess. Genom en sysselsättning får man göra något man är intresserad av och ha social samvaro med andra människor. Dessutom får man träna på att samverka med andra, lära sig nya saker, träna på att sköta ett arbete och passa tider.

På Göransgården erbjuder vi sysselsättning i vår trädgård där man arbetar med allt som hör trädgårdsarbetet till och handleds av en erfaren trädgårdsmästare. Man kan även som sysselsättning hjälpa till med andra sysslor som behövs göras på gården till exempel tillsammans med vaktmästare eller husmor. Vi kan även hjälpa till att hitta en meningsfull sysselsättning utanför Göransgården om man är redo för det.


Träning och motion

På Göransgården ser vi träning och motion som en viktig del för att må bra, både fysiskt och psykiskt. På Göransgården finns det två gym och vi gör även träningsturer till ett gym inne i stan varje vecka. Om man vill kan sjukgymnast eller träningskunning personal hjälpa till att lägga upp ett individuellt träningsprogram.

Varje vecka har vi en yogaklass på Göransgården ledd av en erfaren yogainstruktör och vi har ett ljusrum med massagestol dit man kan gå för avkoppling och avslappning.

Har man intresse av att utöva någon annan typ av sport eller motion på egen hand kan vi givetvis hjälpa till att kolla upp möjligheter till det.

Göransgården gör ofta gemensamma utflykter ut i naturen och under sommaren görs badresor till närbelägna sjöar. Fjällresor till olika skidorter brukar anordnas varje år och en nygammal tradition som återupptagits är Göransloppet som äger rum i närmiljön kring Göransgården.

Logga in