Boende

Bo på Göransgården

Göransgården ligger i en naturskön och lantlig miljö i Danmarks by, 8 km från Uppsala centrum. På Göransgården finns det tio olika fastigheter omgivna av en vacker trädgård med växthus och fiskdamm.

I varje hus på Göransgården finns 3-5 lägenheter och i lägenheterna finns egen toalett och dusch. De flesta lägenheter har även pentry/köksdel förutom fem av våra platser där man istället har en gemensam köksdel. Göransgården erbjuder ett basmöbelemang i varje rum/lägenhet, men önskar man att ta hit sina egna möbler kan man även göra det. I lägenheterna finns tillgång till bredband och i varje hus finns även ett gemensamt TV-rum och möjlighet till umgänge med andra om man vill. På området finns även en matsal, två gym, ljusrum med massagestol, pingisrum, snickeri och träningskök.

Stiftelsen Göransgården har tre lägenheter på Rörbäcksvägen i området Vilan samt en utslussningslägenhet i Eriksberg där man bor mer självständigt men med fortsatt stöd från Göransgården.

Alla som bor på Göransgården har en kontaktperson som följer och stöttar en i rehabiliteringen och som är ens närmaste kontakt i personalgruppen. Tillsammans med kontaktperson upprättar man en genomförandeplan och ett veckoschema där man planerar hur stödet i vardagen ska se ut. Varje vecka erbjuds man ett veckosamtal där man följer upp veckan som varit, planerar för kommande vecka eller pratar om det som är aktuellt för den enskilde just då. För att tillvarata idéer och ge boende möjlighet att påverka hålls det ett boenderåd en gång per månad.  Två gånger per år bjuder vi in till anhörigträff på Göransgården.

Mat och måltider

Varje dag serveras frukost, lunch, middag och fika gemensamt på Göransgården. Om man istället önskar att laga vissa eller alla av måltiderna själv i sin lägenhet så lägger vi tillsammans upp en plan för det.

Maten som serveras i vår matsal lagas av vårt eget kök. De erbjuder goda och välkomponerade menyer av svensk husmanskost i en blandning med modernare rätter. Maten lagas från grunden och vi använder alltid färska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi strävar efter att 75 procent av råvarorna skall vara ekologiska och närproducerade. För närvarande ligger vi på 70 procent. Vi får ett stort urval av grönsaker, kryddor, sparris och potatis från vår egen odling, som vår duktiga trädgårdsmästare sköter. Vår matsedel utgår från en säsongsanpassad meny.

Vi följer de svenska mattraditionerna vid helger såsom jul, påsk och midsommar samt erbjuder även festmåltider för att fira speciella högtider. På sommaren grillar vi ofta och sitter ute när vädret tillåter.

Logga in