Ny sida

Hej
I Söderhamn hade vattnet frusit när vi kom upp, kallt i stugan och ute. Fåglar och rådjur har det tufft just nu. Vi har köpt viltfoder och lagt ut men de tre rådjuren som håller till hos oss verkar föredra fågelmaten: Råbocken smäller till fågelautomaten med nosen så frön trillar ut, så att hinden och kidet kan äta. Jag fick bara med hinden och kidet på bild då bocken upptäckte mig och gick i väg. Vi har också många fåglar och hackspettar som kommer och äter så stödmatning behövs nu när vintern slagit till.
På Banérgatan flyttar snart de första hyresgästerna in i de nyrenoverade lägenheterna.  3 av lägenheterna hyrs ut och den 4:e disponeras av Göransgården där 2 personer kan bo i var sin separat del med rum och kök. Resten av lägenheten kommer att användas till gemensamhetsutrymmen samt personalutrymmen.
Här på Göransgården har det också kommit snö så här matar vi också fåglarna.  De aktiviteter som vi har kunnat göra nu under Coronatiden fortsätter som vanligt. Utefika med varm choklad blev ett uppskattat avbrott i rutinerna. Corona situationen fortsätter att begränsa vår verksamhet och våra möjligheter att umgås med närstående. Vi har ännu inte fått några direktiv som ger oss svar på när vi kan få boende och personal vaccinerade mot covid-19. Detta gör att vi vill att ni alla beaktar de rekommendationer som folkhälsomyndigheten och regionen lämnat för vad som gäller när man träffat släkt och vänner utanför Göransgården.  Exempelvis att man stannar hemma i sin lägenhet i fem dagar, inte deltar i aktiviteter eller umgås i de gemensamma utrymmena. Använd munskydd om du rör dig utanför din lägenhet. Vistas gärna utomhus men kom ihåg att hålla avstånd och glöm inte att tvätta händerna.
Snickeriet, Musiken och trädgården fortsätter sina aktiviteter och vi kommer nu att öppna Gymmet i hus 1 för de som bor på Rönngården. Man får boka upp tider där.
Boenderådet 2/2: Boende informeras om att narkotikahundar kommer vid oregelbundna tider framöver. Boende informeras om att efter att ha lämnat gården ber vi dem sitta i karantän i 5 dagar och bära munskydd. Också att man får frukostpåse på morgnarna. De boende på Rönngården informeras om att vi är i samtal med regionens samordnare och att de är prioriterade i turordningen för vaccination. Personalen berättar att sjuksköterskorna ska gå en utbildning för att bli certifierade vaccingivare. Önskemål om pizzakväll kom upp på boenderådet.
Vi önskar nu alla en fin februari 2021 och var rädda om varandra 😊 Sara F. med personal

Login