Ny sida

Nu har jag kommit åter från två veckors semester med mycket fiske, varmt väder och sol. För första gången sedan vi bott i stugan i Söderhamn har vi hart ett tornfalkspar med en unge som måste bo i närheten då ungen övningsflyger just över och ibland landar på vår tomt.
Här på Göransgården är det fullt upp med bär och fruktplockning just nu är det röda vinbär, bigarråer och sviskon. Vi plockar och fryser ner inför hösten då husmor brukar ordna syltning och saftning, många boende är med och plockar och äter förstås. I dammen är det massor av fiskyngel och några fina näckrosor som blommar. Tyvärr har vi haft mycket besök av rådjur och sniglar som ätit upp mycket av våra grönsaker och det är svårt att göra något åt.
Våra 5 igelkottar har fått medicinering mot loppor och mat och vatten sätter vi ut regelbundet och vi hoppas att dom stannar kvar.  
Vi har nu öppnat upp lite mer i matsalen för de boende nu när de alla är vaccinerade men vi avvaktar med att låta personalen äta i matsalen och ser hur Corona läget blir när alla skolor börjar.
Vi har haft många och trevliga utflykter och aktiviteter under sommaren både onsdagar och torsdagar och på helgerna, och det fortsätter vi med tills alla semestrar är över. Vi har köpt in biobiljetter och nu kan vi börja gå på bio igen.
Vi har köpt in en ny helt eldriven Toyota Buss, den är mycket fin och mycket tyst, det blir en ny erfarenhet för oss att ha ett helt eldrivet fordon vi har sedan några år en hybrid på el/ bensin.
Vi hoppas förstås att vi till hösten kan börja åka till gymmet, men vi avvaktar lite med att schemalägga det.
Boenderåden har pausat nu i juli och augusti men önskemål om olika aktiviteter tar personalen fortlöpande till sig och försöker ordna.

Ha en fortsatt fin augusti
Sara Friman med personal

Login