Ny sida

I Söderhamn börjar höstfärgerna vara starka och snart har alla fåglar flyttat. Som vanlig stannar vårt svanpar kvar med sina 4 ungar, alla andra svanar har flyttat för länge sedan med det här paret har blivit ”stannsvanar” detta på grund av de milda vintrarna, så jag hoppas att det inte blir en vargavinter i år för då kan dom få det svårt. 15 oktober blir det fiskeförbud igen och tyvärr har det varit så blåsigt de senaste helgerna så vi har inte kunnat fiska.
På Göransgården höststädas det nu för fullt och utemöblerna ska plockas in för vintern. Pelargonierna ska tas in för övervintring och det ska bli ljung i krukorna. Päron har det varit mycket av i år liksom bär och plommon men tyvärr blir det inte mycket äpplen i år så det blir inte någon hemgjord äppelmust.  
Göransloppet gick av stapeln 21 september och det var många som deltog och förstås korvgrillning och godispåse och medaljer. Matlagningskursen pågår nu på tisdagar. Yogan är på onsdag förmiddagar, anslag sitter uppe på anslagstavlorna. Bildundervisningen har nu börjat på tisdag eftermiddagar och många deltagare var med.
Vi har börjat med att personalen som jobbar på helgerna får äta i matsalarna, tyvärr har regionen gått ut med rekommendationen att personalen måste hålla 1 meters avstånd i matsalen, vilket gör att vi inte kan öppna upp för alla att äta i matsalen på vardagarna då vi blir för många. Vi måste också fortsätta använda munskydd vid bilåkning och när vi arbetar nära någon boende. Gruppaktiviteter för vaccinerade boende är OK.
Givetvis gäller fortfarande noggrann handhygien och att man ska stanna hemma vid förkylningssymtom. Att alla ska tvätta händerna före måltiderna kommer vi också att fortsätta med.
Köksgolvet utanför matsalen måste bytas och detta kommer att ske i november och orsakar lite praktiska problem som vi kommer att lösa och skicka ut instruktioner för hur vi ska ordna med måltiderna under den tiden.
8 november kommer boendeenkäten ut och personalen hjälper till med dessa så att de blir insamlade.
Protokoll från Boenderådet 5/10 kommer separat.

Ha en härlig oktober önskar Sara Friman med personal.

Login